Sağlıklı yaşam yansımaları, hayatın her alanında hücrelerimizle ve düşüncelerimizle dans eden bir etkileşimsel döngüye sebebiyet verir. Bakıldığında, sadece yeme-içme gibi görülse de incelediğinde ve üzerine düşünüldüğü zaman yaşamsal döngüyü sunduğunu görmek mümkün olur.
Yaşamın tüm dengelerini barındıran, gıda zinciri, insan yaşamında görünürden daha büyük bir etkiye sahiptir.
İnsan, karnı doysun diye, lokmalarını tüketirken hiç düşünmeden, hücrelerine geçiş yapan o besinle, zaman içinde bütünleşen hücreleri ve hücrelerinin etkileşime geçtiği zincirleme bağlantı hattı, zihinle bir iletişim bağı kurduğunda, oluşturduğu ileti demeti, bize etkilerini tam da bu noktada gösterir.
Genlere, besinsel değerlerle yani, vitaminler-mineraller-elementlerle işlenen, (öz) bilgi ve yaydığı ileti akımı ile zihinde bir girdi etkileşimi belirir. İşlenen bilgi, sinir sistemini etkileyen bir etkileşimsel döngüye dönüşebileceği gibi zihni -öz- dokunuşlarıyla besleyen ve kozmos etkileşimi doğuran hassas ve güzel bir dokunuşa da sebebiyet verebilir.
- Pek tabii kişinin, psikolojik durumu da bu etkileşimde önemli rol oynadığı gibi zincirleme olarak hem psikolojik hem de genel sağlığı etkileyen ilk noktayı belirleyen o esas vuruşu yapar.
Bu sebeple, yediğimiz içtiğimiz besini ve bünyemizde ne tür bir etkiye sebep olabileceğini bilmek önemlidir. Aynı zamanda tutarlı beslenme etkeni göz önüne alınmalıdır. Çünkü kozmosun tüm güzellikleri oldukça tutarlı ve dengeli bir işleyişle uzuv bulur.
Besinlerin, bir ileti demeti-bilgi girişi olduğunu ve zihinsel işlevi ve ritimleri etkilediğini bilmek oldukça önemli.
- Ve kimyasal-işlenmiş gıda ile işlenmemiş ya da doğal besin ayrımı noktasında, sağlıklı yaşam yansımaları ya da etkileri daha çok öne çıkar.
“Organik” demek pek doğru değil aslında, çünkü günümüzde bütünüyle organik tanımlamasını karşılayabilmek mümkün değildir.
Besin ve bitki dünyasına yönelik düşünüm süreci
Yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelerle, sebze türleri, baharatlar
Yeşil yapraklı sebzeler ya da her türlü meyve, sebze, bitki yaşamsal enerjinin kaynağını oluşturur. Et vb. ürünler aslen sağlık açısından risk taşıdığı gibi ruhsal anlamda da ağırlaşan bir etkiye sebep olur, kan, dış dünyanın olumsuz kodlamalarını da taşıdığı için, etkileşimsel döngüyü henüz arınmayan kısmı da etkiler. (Tabii daha derin düşünüm süreci içerir.)
Bilimsel anlamda açıklama getirmek gerekirse, gen yapısını- genetik özellikleri taşıyan kan aynı zamanda besinler aracılığı ile ilgili -bilgi kodlamasını- yapar.
Ancak bütünüyle olumsuz etkileşim doğurmasına sebep, kan ile ruhani boyutun -ayrı dengeler- üzerine kurulu olmasıyla alakalıdır. (Örneğin “kan beynime sıçradı” deyimi de bu noktada derin bir düşünüm ve yansıma sunar. Ayrıca beyinde kan bariyeri bulunur.)
Yani bu dünyada -kan- ile uzuv bulan ruhun, öz hakiki değerlerini bedeninde ya da kanında taşımıyor olduğuyla ilgilidir.
Besinlerin toprak süzgecinden geçip bitki ile dönüşüm sağlaması ve aynı anda meyve özleriyle güzelliğe dönüşmesiyle, olumsuz kodlamalarla işlenen titreşim yansımalarıyla besine dönüşmesi bütünüyle birbirinden farklı inceleme alanı sunduğu gibi yansımaları da bu yönde değişir elbette.
Besin ya da beslenme sürecine de bakış açısı ve düşünüm açınları bütünüyle bu yansımaları ele alan bir düşünce süzgecini içermelidir. Böylece hangi bitkiyi ya da hangi besinin daha yüksek besin değeri ya da etkisinin doğru ve daha etkili olabileceğine yönelik kişisel düşünme eğilimini de geliştirebilirsiniz. Hatta zamanla kendinize özgü tariflerle de yaşamınıza güzel, yaratıcı bir dokunuş katabilirsiniz.